Värskekapsasupp suitsulihaga

Sain mõnusa tüki maitsvat ja kodust suitsuliha, mis kadus sööjate kõhtu nagu tina tuhka. Järele jäi kondine osa, väikese lihaga. Väärt kraami ei raatsi ära ka visata ja kuna meie lihasöömispäevad on lõpusirgel, siis otsustasin nn loomselt taimsele üleminekusupi teha. Hetkeks kõhklesin, kas värske kapsas ja suitsuliha omavahel üldse passivad. Oi, ja kuidas veel passisid. Supp tuli imeline.

Võta:

2 porgandit

1 keskmine sibul

500 g värsket kapsast

3 kartulit

tilli, soola, pipart

1 spl sojakastet

suitsuliha (oma äranägemise järgi)

Tükelda või riivi porgand, haki sibul. Pane keedupotti tilgake õli või võid ja kuumuta sibul ja porgand läbi, kuni sibul on mõnusalt kuldne. Samasse võid juba lisada ka väikeseks tükeldatud suitsuliha tükikesed. Samal ajal keeda veekeetjas kannutäis vett ning vala supisegule. Lisa kapsas ja jäta potike keema. Vaata, kui on veel vedelikku vaja, keeda kannutäis juurde. Lisa puljongikuubik, sojakaste ja kui on suitsuliha kondist osa järel, siis see ka nö puljongi jaoks sisse.

Kui kapsas ja porgand on peaaegu pehmeks keenud, lisa kartulikuubikud. Veel mõned minutid ja supp ongi valmis. Maitsesta tilli ja sümpaatsena tunduvate maitseainetega. Mida vähem, seda naturaalsem. Mina lisasin silmailuks veel u 10 hernest (keemise ajal) :)

Mõnusat sügiseselt värsket pühapäeva!

DSCN2018

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s